chrispie.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Leuk dat jullie een kijkje
  komen nemen op mijn log.
  Soms grijp ik uit het leven,
  soms zijn het hersenspinsels,dan weer
  is het nieuws en dan is het onzin.
  Gewoon zoals ik ben!
  werken
  Op mijn 11de had ik mijn eerste echte baantje al.
  Elke dag bezorgde ik de middag krant en verdiende zo een mooi centje bij.
  Toen ik iets ouder was werd het de ochtendkrant en stond ik elke morgen om 5 uur naast mijn bed.
  Juichen dat deed ik niet,maar wel fietsten ik de wijk af en deed de kranten in de bus en aan het eind van de maand maakte ik wel elke keer een blij sprongetje.
  Na de krant kwamen er nog wat andere baantjes voorbij zoals oppassen,helpen in een drukkerij en op mijn 15de een leuke baan in een supermarkt.
  Stil heb ik echt niet gezeten in mijn jongere jaren.


  Natuurlijk mopperde ik wel eens,want ook de school ging natuurlijk door en vrienden waren erg belangrijk,maar wat geld hebben om leuke dingen te doen maakte dat ik keer op keer vrolijk naar mijn werk ging.
  Ik hield mezelf steeds voor(nu ook bij mijn eigen kids) dat de betaling elke maand weer je niet alleen letterlijk rijker maakt ,maar ook figuurlijk(zowiezo het leren omgaan met geld,het gevoel van waardering enz)

  Ik doorliep verschillende baantjes tot er kinderen kwamen..
  Even was ik puur een hardwerkende huismama,die zowat meer werkt verzetten dan in welke baan dan ook.

  Maar thuis zitten en puur daar mijn ding doen ging een beetje tegenstaan.
  Dus van eerst wat thuiswerk(nooooooit meer vouw ik 1000 taartdozen) ging ik in de avonden wat schoonmaakwerk doen,om daarna me elke dag nuttig te maken in een speciale woonvorm als activiteitenbegeleidster.

  Mijn herseninfarct gooide even wat roet in het eten,maar na een hele tijd kon ik mijn hart en ziel weer gooien in het winkelwezen...en ik genoot,ik voelde me nog completer en weer was er aan het eind van de maand die voldoening als mijn geld binnen kwam.
  Ik deed het wel even allemaal zelf he!!!

  Nadat de zaak over de kop ging kwam er een periode van solliciteren,knokken en me machteloos voelen omdat de banen niet voor het oprapen liggen.
  De muren kwamen op me af,ik voelde me minder compleet en het grote balen was begonnen.

  Maar ja ik ga niet zomaar bij de pakken neer zitten en zocht allerlei wegen om weer mee te draaien in het werkende leven.
  En dat dat me gaat lukken dat weet ik zeker.
  Ben druk bezig voor een omscholing/nieuwe studie,heb visjes uitgegooit en hou me gewoon vast aan dat het straks allemaal goed komt,dat ik straks weer met trots mijn eigen geld verdien en me completer voel dan nu.

  Bij mijn kids zie ik die strijdlust ook en wat maakt dat me trots.
  De een is lekker op haar plek in haar baantje,staat haar mannetje/vrouwtje,weet waarvoor ze het doet en verteld me nu al heel verstandig hoe ze straks haar inkomen gaat verdelen in sparen en uitgeven.

  De andere 2 vouwen elke week een zooi folders/kranten in en zuchten echt wel eens als het weer eens petweer is als ze moeten gaan bezorgen,maar aan het eind van de maand juichen ze als het geld verdeeld word.
  Ze weten dat voor niks de zon op gaat,en dat je er wel wat voor moet doen.

  Mooi vind ik het dat ik het ze bij heb kunnen brengen dat je van werken echt niet lelijk word en je elke maand het voordeel ervan ziet...en buiten het voordeel qua geld ervaart dat je nuttig maken/puur het werken en doen je een voldoening geeft.

  Sommige kinderen bij hun op school vinden het raar dat ze nu al werken,maar ik hou ze keer op keer voor dat die kinderen zich zelf nog wel tegen komen.
  Nu krijgen ze wellicht alles wat ze maar willen van hun ouders,maar wacht maar tot ze het zelf moeten doen,of tot dat het ineens niet meer kan bij die kinderen thuis.

  Werken......je word er niet lelijk van,het geeft je een gevoel van ik kan dingen en het levert ook nog wat op!

  Zit jij lekker in je baan?
  En hoe ben jij er vroeger mee omgegaan?
  Kwam alles je maar aanwaaien of heb je net als ik de gekste baantjes gehad in je jeugd(en de voldoening gevoeld van elke maand wat te besteden hebben)?
    

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl