chrispie.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Leuk dat jullie een kijkje
  komen nemen op mijn log.
  Soms grijp ik uit het leven,
  soms zijn het hersenspinsels,dan weer
  is het nieuws en dan is het onzin.
  Gewoon zoals ik ben!
  bevestiging
  Sluit je een goede deal af dan wil je dit natuurlijk zwart op wit zien.
  Een duidelijke bevestiging zodat je ermee kan wapperen,kan bewijzen dat je iets afgesproken hebt en iets waarop je kan terug vallen mocht het fout gaan.
  Je kan er je rechten aan verlenen en je staat er sterker door.
  Maar niet voor elke deal is er een contract.........dus niet in alles krijg je een bevestiging.
  Zou soms toch wel fijn wezen want wie wil er niet soms een duidelijke bevestiging van het een of het ander?


  Voor je persoonlijkheid is het zowiezo prettig als mensen je laten merken dat je goed bezig bent,dat je op de juiste weg zit.
  Dan ga je minder twijfelen,je voelt je sterker,je kan dingen beter aan en vertrouwen groeit.

  Vooral erg prettig als je in situaties zit waarin je het zelf even niet meer weet,of dat je het voor jezelf even niet meer goed op een rij kan krijgen.
  Ook in allerdaagse situaties is ieder mens wel op zoek naar even die bevestiging,gewoon omdat het een prima remedie is tegen onzekerheid,angst ,twijfel en kwetsbaarheid.

  Maar het mag nooit totaal de overhand krijgen dat je puur en alleen nog maar jezelf goed voelt door bevestiging van andere...al is het in mijn ogen een heel natuurlijk iets en wil ieder mens op aarde zo af en toe horen dat andere vinden dat ze het goed doen waar het dan ook maar om gaat.

  Ik heb hele periodes gehad dat ik hunkerde naar bevestiging.
  Zat in een mega rotsituatie,kwam letterlijk alleen te staan met 3 meiden en wist even niet hoe ik het allemaal moest doen en of ik het wel goed deed.
  Naar mijn ouders/vrienden toe gaf ik steken onder water ,trok ik woorden uit hun mond zodat ze mij maar weer even lieten weten dat ik het goed deed...
  Vaak kwam er dan nog niks,of in mijn ogen te weinig dus kwam ik in en cirkel van boos worden,bevestiging vragen en omdat het in mijn ogen te weinig kwam een onzekerheid.
  Elke keer bevestigde ik mezelf wel weer als ik zag hoe goed de meiden het deden maar toch het horen van andere of zelfs via andere maakte me sterker,liet me net meer met opgeheven hoofd rond lopen.

  Door die periode ben ik me best bewust geworden dat een mens elke dag zowat wel even een bevestiging nodig heeft.
  Al is het maar een opmerking van iemand omdat je een leuke jas aan hebt,of zoals gister dat je een goed mens bent met een mooie mond...het voed me,het geeft me een goed gevoel.

  Zeg nu zelf...doet het jou niet goed als een ander je laat blijken dat ze je lief vinden? dat je goed bezig bent? dat ze achter je staan in wat je ook doet?

  Ik ben nu wel zo ver dat ik er niet meer zowat puur op leef zoals in die mega rot situatie/periode,maar he zeg eens eerlijk...ook jij vind het toch lekker om te horen dat mensen je waarderen,dat mensen vinden dat je leuk bent,aardig bent en het goed doet?
  en nee ik schrijf dit niet om even te horen hoe lief ik ben ofzo,maar ben wel eens benieuwd of je eerlijk kan zeggen dat ook jij dat echt wel nodig hebt of in welke situaties

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl